בית מדרש "דורשי ירושלים"
סניף שומרון נשים

גווני התורה הנשית בשומרון מתחברים

כי אם לא נתכנס לבית מדרש אחד
איך נתכנס לבית מקדש אחד?

תוכן כל מפגש

20:00 שיעור פתיחה – כל תכנית בכיתתה.

20:45 סדר לימוד בחברותות (זוגות או שלשות) – כולן יחד באולם בית המדרש, אך כל חברותא לומדת את התוכן של התכנית שלה.

21:30 הפסקה לפעילות חווייתית משותפת: מופע מוסיקלי / סדנה / סטנדאפ / מחול / תנועה וכדו'.

21:45 שיעור סיכום – כל תכנית בכיתתה.

22:30 סיום.

קריאת הרב אליקים לבנון, רב השומרון, ואביב זגלמן, מנכ"ל תנועת ירושלים

תושבי השומרון היקרים,

יחזקאל ניבא, שלאחר שהעצמות היבשות יתחברו, תינתן בהם רוח ותחייה אותם. הרב קוק הסביר שאלו שני שלבים בגאולה, שתי קומות: חומר ורוח, חול וקודש, ציון וירושלים.

הציונות בנתה את החומר הלאומי, קיבוץ גלויות ויישוב הארץ, והגשימה את מטרתה לבנות בית לאומי לעם היהודי בארץ ישראל.

אך מדוע תחיית הרוח מתמהמהת? למה העם לא מתאחד סביב השאיפה לבניין ירושלים עיר הקודש? כיצד המדינה לא מאמצת את ערכי התורה? מה מעכב את יציקת התוכן לבית הלאומי? מרוב עיכוב, הבית מתחיל להיסדק ומאיים להישבר…

מה שמעכב הוא שהמיקוד אינו ברוח המשותפת, אלא במחלוקות. אלו שאמורים ליצוק את התוכן התורני עסוקים בחרמות ומאבקים ביניהם. השאיפה לבניין ירושלים לא מייצרת התארגנות לאומית, אלא פעולות בכיוונים שונים ומנוגדים. אין מנהיגות תורנית רחבה ומאוחדת. אגודות אגודות מתרכזות ביחוד ולא ביחד. כל גוון מתבדל, ואין שיתוף פעולה בהופעת הקודש. עבודת ה' נשארת קהילתית כבגלות, ולא עולה לרמה הלאומית.

החזון הציוני הביא את נושאיו להתאחד למענו, אך החזון הירושלמי לא מאחד את נושאיו !

גם לישובי השומרון אחריות למצב. היבדלות כל גוון דתי ליישוב נפרד, מצמצמת את שיתוף הפעולה הטבעי, ולפעמים אף מייצרת נוגדנים כלפיו. כעת השומרון מתגייס לתיקון.

לשם תחיית הרוח ובניין הקודש הלאומי הקים הרב קוק את תנועת דגל ירושלים. בהשראתה חברו מאות רבנים, מכל החוגים, למנהיגות הרוחנית של תנועת ירושלים העכשווית (כל ראש ישיבה, רב ישוב, ואב בית דין, מוזמן).

אם תנועת הציונות גיבשה את הקהילות הנפרדות לעם אחד בקיום החומרי, הרי שתנועת ירושלים תגבש ב"ה את הקהילות לעם בקודש. התנועה תפתח עבודת ה' לאומית, חיי תורה כעם. רק הם יזכו לאמון הציבור הרחב, ישיבו אותו ליהדותו הנאמנה, ויעוררו בו שאיפה לבניין ירושלים.

מפעלי התנועה:

דורשי ירושלים – בית מדרש כלל ישראלי. הסניפים שברחבי הארץ מחברים את גווני התורה לבית מדרש אחד. כי רק כשנקבל תורה יחד, כאיש אחד בלב אחד, נזכה לבנין ירושלים.

שלום ירושלים – מערכת המשפט התורנית. אלפי חברי התנועה מסמיכים את מערכת המשפט התורנית ליישב מחלוקות ביניהם, ולנהל את מערכות היחסים בחברה על פי התורה.

תושבי השומרון קרואים להצטרף לתנועה. הנשים מוזמנות גם ללמוד בסניף שומרון נשים של בית המדרש.

הרב אליקים לבנון, רב השומרון

אביב זגלמן, מנכ"ל תנועת ירושלים

ספר לחברים באיזה שיעור אתה מתכנן להשתתף